10 Selebriti Mempunyai Adik Perempuan Cun Melecun

Menjadi seorang selebriti bukan sahaja bakat nyanyian atau mutu lakonan yang diminati, malah kisah peribadi mengenai keluarga dan adik-beradik mereka juga seringkali menjadi perhatian netizen untuk mengenali lebih dekat selebriti kesayangan masing-masing.

Jom kita tengok 10 selebriti yang mempunyai adik perempuan cun melecun ini. Ke mana tumpahnya kuah, kalau tidak ke nasi bukan?

#1. Heliza & Hazwani Helmi

#2. Fasha & Elisya Sandha

#3. Afiq Muiz & Aishah Azman

#4. Shila & Syada Amzah


#5. Mira Filzah & Aina Fadhilah

#6. Achey & Tasya Hamzah

#7. Eira Syazira & Syafnida Shuhaimi

#8. Neelofa & Ameera Khan

#9. Fathia & Fanna Latiff


#10. Syatilla & Syida Melvin

Adik-Beradik Selebriti Ternama Malaysia

Di Hollywood, kita boleh lihat adik-beradik yang menjadi popular dalam industri hiburan seperti Chris dan Liam Hemsworth, Mary Kate dan Ashley Olsen, anak beranak David Beckham termasuklah Brooklyn dan Romeo Beckham serta ramai lagi.

Malaysia apa kurangnya, boleh kata ramai juga adik-beradik selebriti yang kian popular masa kini. EH! senaraikan adik-beradik selebriti popular tempatan di bawah.

Keluarga Maembong

Gambar : Instagram Emma Maembong

Boleh kata adik-beradik atau keluarga selebriti yang paling popular di Malaysia setakat ini adalah keluarga Maembong. Yang paling terkenal di antara adik-beradik ini pastinya Emma Maembong yang pernah dikaitkan dengan Zizan Razak dan Kamal Adli. Adik-beradik Emma yang lain termasuklah Chacha, Yaya, Shikin dan Ahmad turut sama menceburi bidang lakonan. Manakala, abangnya, Ahmad Bakri pernah menjadi drummer kumpulan Flop Poppy, Meet Uncle Hussein dan Gerhana Ska Cinta.

Keluarga Sharifah Aleya

Gambar : Instagram Sharifah Aleysha

Mewarisi bakat ibu mereka iaitu Fatimah Abu Bakar, seorang guru seni lakonan, Sharifah Aleya dan adik-beradiknya turut menjadi perhatian ramai dalam industri hiburan. Selepas Sharifah Aleya, ia diikuti dengan Sharifah Amani yang terkenal dengan bakat lakonannya yang boleh hebat, dia berkebolehan membawa pelbagai jenis watak. Bakat lakonan itu terus turun kepada Sharifah Aleysha dan adik bongsu mereka iaitu Sharifah Aryana yang kini turut terjun ke bidang yang sama.

Keluarga Loy

Gambar : Instagram Elfira Loy

Adik-beradik ini ternyata kian terkenal di industri hiburan tempatan. Elfira Loy yang ternyata punya bakat dalam bidang lakonan turut diikuti dengan adiknya yang lain iaitu Ahmad Ezzrin Loy dan Ezlisa Loy. Dalam masa yang sama, ketiga-tiga beradik ini turut bersama menguruskan kafe yang mereka buka sendiri, Love Me Seven Days Cafe.

Sharifah Shahira, Sharifah Sakinah dan Sharifah Norhaslinda

Gambar : Instagram Sharifah Sakinah, Sharifah Shahirah dan Sumber Google

Pada awal penglibatan dalam industri hiburan tanah air, Sharifah Shahira dan Sharifah Norhaslinda ternyata mempunyai kelebihan yang berbeza. Sharifah Shahira lebih ke arah pelawak dan hos tv, manakala Sharifah Norhaslinda pula berbakat sebagai pelakon air mata. Sharifah Sakinah pula kian melonjak naik namanya dengan mula menceburi bidang lakonan.

Keluarga Senrose

Gambar : Instagram Nelydia Senrose

Keluarga Senrose dilihat sebagai ‘generasi baru’ dalam kelompok keluarga selebriti. ADik-beradikSenrose terus mendapat perhatian dan ikatan keakraban tiga beradik ini meraih perhatian tersendiri sejak kebelakangan ini. Masing-masing mempunyai mirip wajah yang seakan sama, lebih-lebih lagi Uqasha dan Nelydia Senrose. Uqasha Senrose, Nelydia Senrose dan Raysha Rizrose, ketiga-tiganya sedang rancak membina nama dalam dunia lakonan tanah air.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! LM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LimauManis

Sumber : SweetNutella


Hantar Komen