Tips Woi! 6 Kelebihan Mandi Sebelum Subuh

Hai! Dalam setiap blog woi! ini mengandungi banyak artikel-artikel berkaitan keduniaan yang pastinya membuatkan kengkorang leka seketika dalam menerjah kehidupan. Oleh itu berfikiran rasionallah walau post apa sekalipun yang anda baca. Oleh itu, blog woi! amat menghargai usaha murni anda untuk membaca, mengoment, n blabla dalam setiap inci blog woi! ini. Dengan kekuatan 7 orang admin untuk blog ini, maka kali ini kami bawakan kepada anda post terbaru dari blog woi! yang bersumberkan www.google.com.
 
Post terbaru blog woi! adalah tentang kelebihan mandi selepas sebelum subuh. Menurut kajian sains, kandungan gas ozon pada waktu pagi lebih tinggi dari waktu lain. oleh itu, gas ozon ini juga amat penting untuk tubuh badan anda. jika anda mandi sebelum waktu subuh, ia bukan sahaja membersihkan malah memberikan kesegaran dan manfaat untuk tubuh badan anda. 
 
Antara manfaatnya ialah :
 
1. Kulit lebih lembut dan halus.
 
pada waktu pagi selalunya anda akan memasang “water heater” untuk mendapatkan air yang hangat dan menghilangkan kesejukan. selepas ini, jika anda memiliki lingkaran hitam di bawah mata, mandi menggunakan air sejuk dapat mengurangkan kegelapan pada bawah mata. begitu juga dengan kuku, ia akan menjadi lebih sihat, kuat dan tidak mudah retak. kulit pula menjadi lebih lembut dan halus.
 
2. Melancarkan peredaran darah.
 
jika peredaran darah anda lancar maka tubuh badan anda akan menjadi lebih sihat dan bertenaga. malah anda juga boleh melakukan aktiviti seharian tanpa rasa letih.
 
3. Meningkatkan kesuburan.
 
kesihatan tubuh badan manusia akan mendapat reaksi yang positif apabila anda mandi pada waktu pagi. ia dapat meningkatkan hormon testosteron pada lelaki dan hormon estrogen untuk wanita.
 
4. Mengurangkan risiko darah tinggi.
 
untuk anda yang memiliki penyakit darah tinggi, mungkin ini merupakan salah satu cara untuk anda mengurangkan penyakit anda. Insya ALLAH, dengan izin ALLAH, jika ia diamalkan selalu, penyakit anda akan pulih.
 
5. Mengurangkan tekanan serta tenang.
 
air yang sejuk akan melancarkan kembali peredaran darah setelah lama berbaring. buat anda yang mengalami depresi, inilah cara yang terbaik utk anda menghilangkannya. oleh itu, ubahlah tabiat kpd mandi pagi sebelum subuh.
 
6. Meningkatkan sel darah putih.
 
mandi dengan air sejuk, ia akan meningkatkan sel darah putih di dalam tubuh badan. apabila sel darah putih banyak, maka daya tahan penyakit dan tubuh badan boleh melawan virus. oleh itu, anda tidak mudah untuk dijangkiti dengan sebarang penyakit.
 
 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! LM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook @LimauManis

 
Sumber : Facebook + Google.
 


Hantar Komen