“Ada Orang Cari G4duh La,” – Komen Baby Tak Cantik Dan Lebihkan Marissa, Abby Abadi Sel4r Jangan Buat Cerita Merepek!

Foto muka depan Abby Abadi dan Marissa Dania untuk sebuah majalah telah menimbulkan prasangka segelintir netizen dengan mendakwa wanita ini berat sebelah dalam melayan anak-anaknya.

Malah tuduhan netizen mengatakan Maria Danisha atau lebih mesra dipanggil Baby tidak cantik telah menimbulkan rasa tak puas hati si ibu.

Ulas Abby, Baby tiada bersama untuk sesi fotografi disebabkan atas kemahuan kanak-kanal berusia 11 tahun itu sendiri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anak2ku 👻👻 . @malaysia.fest @megaxpress Singapore Expo Hall 6A . Jumaat haritu: Baby paling merengek nak makan mcm2 kat sini. Dania konon diam je tp pergi beli sesama, dia sama naik juga sbnrnya hehe… Memula Baby nk Ayam Uncle Bob. $8 dollar kat sini. Dorg gi beli, Dania beli sekali utk dia. Ok takpe sbb laparkan.. pastu ptg sikit Baby merengek lagi nk pisang cheese.. kita bg $10, pstu extrakan $10 dollar takut la nk beli benda lain, air ke apakan… Sekali dorg balik bawak pisang cheese ni beli sampai $20. $20 bersamaan duit kita rm60. Pisang je rm60? Adehhhh!! 😅Membebel jugaa tp dah terbeli kan.. layannnnn. Rasa nk kunyah2 je dorg Haha . Jemput dtg k. Lastday kat sini. Sy semakin senget ni. Badan masukk anginnn huhu.. Harga penuh kasih sayang dah hari ni.. Laiii laiiii 😍🥰👻👻👻

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

Ada org cari gaduh la.

“Dia kata baby besar kita @mariadanisha_ tak cantik. Dia kata kita lebihkan @marissadaniaaaaa_ je.. sesedap rasa je berkata2.

“Dania tu dah 14, Baby baru 11. Adalah perbezaan dari segi membawa diri. Berbanding Dania, Baby tu mmg bila bergambar ikut mood, kadang taknak langsung, lari, menyorok.

“Biasa la tu. Takkan nk paksa? Buat cerita merepek tu, bila nk minta maaf? (Tengok kt IG @mingguanwanita Cover kita dgn Dania),” tulisnya.

Pada masa sama, bintang Gerak Khas 2019 tu juga menulis, anak adalah anugerah Allah.

“Anak2 ni anugerah ALLAH. Cantik2 belaka di mata Sy. Yg kata tak cantik tu, dia yg tak cantik sebenarnya. Hati berkarat ek sampai timbulkan benda2 yg takde? Baby takde dekat cover tu sbb dia yg taknak.

“Yang memandai2 meraban baby takde sbb Sy lebihkan Dania tu kenapa?

“Cuba tanya kat anak2 Sy sendiri siapa yg Sy lebihkan antara mereka. Takde. Tak pernahhhh!!. Waima anak tiri, anak angkat, anak orgpun semua sy layan sama rata. Semua sayang kerana ALLAH.. so.. takyahlah buat dosa kering ye.

“Dah la IG pun mcm baru buat, kalau lawa sangat pkailah gmbr sendiri..

#busukpunyaorang,” luahnya panjang lebar.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ada org cari gaduh la 🙄 . Dia kata baby besar kita @mariadanisha_ tak cantik. Dia kata kita lebihkan @marissadaniaaaaa_ je.. sesedap rasa je berkata2. Dania tu dah 14, Baby baru 11. Adalah perbezaan dari segi membawa diri. Berbanding Dania, Baby tu mmg bila bergambar ikut mood, kadang taknak langsung, lari, menyorok. Biasa la tu. Takkan nk paksa? Buat cerita merepek tu, bila nk minta maaf? (Tengok kt IG @mingguanwanita Cover kita dgn Dania) . Anak2 ni anugerah ALLAH. Cantik2 belaka di mata Sy. Yg kata tak cantik tu, dia yg tak cantik sebenarnya. Hati berkarat ek sampai timbulkan benda2 yg takde? Baby takde dekat cover tu sbb dia yg taknak. Yg memandai2 meraban baby takde sbb Sy lebihkan Dania tu kenapa? . Cuba tanya kat anak2 Sy sendiri siapa yg Sy lebihkan antara mereka. Takde. Tak pernahhhh!!. Waima anak tiri, anak angkat, anak orgpun semua sy layan sama rata. Semua sayang kerana ALLAH.. so.. takyahlah buat dosa kering ye. Dah la IG pun mcm baru buat, kalau lawa sangat pkailah gmbr sendiri.. 🙄 #busukpunyaorang

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

Malah Memey turut menjawab kritikan yang dilemparkan dan menyatakan Baby sememangnya tidak suka bergambar.

Malah, Abby turut membidas kata-kata tuduhan yang dilemparkan.

Turut kesal dengan mulut lancang yang memberi komen, netizen memberi reaksi.

Terdahulu komen netizen mendakwa Abby melebihkan Marissa dilihat berlegar di ruang Instagram Mingguan Wanita apabila foto muka depan dua beranak ini dikongsikan.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kita bawak askar hari ni 🥰 @danishhakimofficial @marissadaniaaaaa_ @m_danishaa @danish.edry . Terima Kasih anak2 bersemangat nak tlg Mama Abah meniaga di #MalaysiaFest2019 @megaxpress ini ❤️ Siapa prestasi tak memberansangkan hari ni, tak dpt buat sale, esok tinggal 👻 . Semoga ALLAH izinkan bawak balik railing jelah kali ni sbb ramai pembantu ni, kos tinggi ni hehe.. Jemput dtg tau! Booth kita A25. Sehelai baju, sekeping gmbr koh koh kohhh… booth Sahabat kita L25, booth kakak kita @zarinazainuddin_ kita tak perasan no nya sbb kita tak bersiap segan nk berjalan, tp ada kt tengah2 tauuu.. semalam abisss pulut2nya. Murah rezeki 😘

A post shared by Mencari redha ALLAH (@abby_abadi112) on

Mengapa perlu dibanding dan dibeza-bezakan? Setiap makhluk dilahirkan cantik sempurna belaka.

Foto : Instagram Abby Abadi via Media Hiburan


Hantar Komen