“Allah Yang Tahu Kenapa Tidak Diizinkan, Jangan Menyesal…,” – Fizo Omar

Menerusi satu postingnya di Instagram, pelakon dan usahawan,  Fizo Omar atau nama sebenarnya Wan Hafizol Wan Omar terpaksa melalui pelbagai situasi saat menghadiri satu mensyuarat di Kuching, Sarawak.

Bintang yang berasal dari Kota Bahru, Kelantan ini memaklumkan, penerbangannya ke Kuching mengambil masa selama 7 jam disebabkan masalah teknikal.

Bagaimanapun, pemergiaannya ke Kuching terpaksa dibatalkan atas kekangan masa.

Lalu, pelakon drama bersiri Setelah Cinta Itu Pergi ini ada menitipkan kata-kata buat peminatnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Daddy’s toy… little Yam.

A post shared by fizoomar (@fizoomar) on

“7 hours n 3 flights. Nak g Kuching je bknnya  London pun. thats my journey for today since 10 am lg kat airport ni. dr KLIA 1 ke KLIA2 n back to KLIA1 balik to catch the flight to Kuching.

“Bukan sbb flight delay pun cuma ade some technical issues.

“So that i need to postponed the meeting in Kuching but still flying for the talk tomorrow morning at MSU College.

“Ape yg nak share, kita hanya rancang tapi Allah yg tentukan either it goes smoothly or not hanya Allah yg tahu sebab kenapa tidak diizinkan.dont be regret btw.

“Thank God for 7hrs at the airport mcm2 benda dpt setlekan n coincidentally i met few people which is im suppose to meet before.

“Ramai orng marah or frust bila apa yg dirancang tidak berlaku according to the plan.tapi percaya lah sekiranya berlaku sebaliknya.

“maksudnya Allah tahu yg terbaik utk kita dan tidak di izinkan mgkn plan itu tidak sesuai dgn kita ataupun sebenarnya kita tak perlukan ataupun belum bersedia utk perkara tersebut.

“So just think positive n take it positively then the positive outcome will happen to u. .TRUST THE PROCESS coz HE is the BEST PLANNER,” tulisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

7 hours n 3 flights. . Nak g Kuching je bknnya London pun.thats my journey for today since 10 am lg kat airport ni.dr KLIA 1 ke KLIA2 n back to KLIA1 balik to catch the flight to Kuching.bkn sbb flight delay pun cuma ade some technical issues. So that i need to postponed the meeting in Kuching but still flying for the talk tomorrow morning at MSU College. . Ape yg nak share, kita hanya rancang tapi Allah yg tentukan either it goes smoothly or not hanya Allah yg tahu sebab kenapa tidak diizinkan.dont be regret btw.Thank God for 7hrs at the airport mcm2 benda dpt setlekan n coincidentally i met few people which is im suppose to meet before. . Ramai orng marah or frust bila apa yg dirancang tidak berlaku according to the plan.tapi percaya lah sekiranya berlaku sebaliknya,maksudnya Allah tahu yg terbaik utk kita dan tidak di izinkan mgkn plan itu tidak sesuai dgn kita ataupun sebenarnya kita tak perlukan ataupun belum bersedia utk perkara tersebut. . So just think positive n take it positively then the positive outcome will happen to u. . TRUST THE PROCESS coz HE is the BEST PLANNER.

A post shared by fizoomar (@fizoomar) on

Lantas, perkongsian bapa tunggal kepada seorang cahaya mata itu mendapat pujian daripada peminat.

Dalam perkembangan lain, Fizo kini sudah pun berada di Jeddah bagi menunaikan haji bersama Under Harmony Excellence Holidays Sdn. Bhd menerusi Pakej Haji Furada.

Difahamkan, Fizo berangkat ke tanah suci bersama lebih 40 jemaah lain termasuk 4 mutawif. Semoga semuanya dipermudahkan buat Fizo seterusnya mendapat haji mabrur, insyaAllah.

Foto: Instagram Fizo Omar, ihsan Breffa Yazid

Sumber : Media Hiburan


Hantar Komen