Benda boleh kongsi buat apa nak simpan! Gadis berhijab dipersoal motif upload video benang tersangkut di braces – “Yang terhibur, terima kasih”

APA motif video ni? Boleh je simpan dan tak perlu upload, demikian komen segelintir netizen berhubung penularan video seorang gadis di Twitter.

Menerusi video yang menerima lebih 250,000 tontonan itu, Farah Nadiah Shaharuddin, 21, sedang membuat rakaman aksi lip sync sebelum benang di lengan bajunya tersangkut pada pendakap gigi (braces) yang dipakai.

Dia membuat perkongsian itu di Instagram Story sebelum memuat naik sekali lagi di Twitter dan menerima pelbagai reaksi netizen.

Mesra disapa Farah, dia bagaimanapun enggan melayan komen negatif yang dilemparkan kepadanya.

“Ada yang tanya motif saya post video ni… dalam dua tiga orang juga. Mereka kata boleh je saya simpan video ni untuk tatapan sendiri.

 

Farah mula memakai pendakap gigi sejak Februari tahun lalu.

“Tapi saya tak nak layan. Ada orang kata, lebih baik berzikir dari menyanyi. Pada saya, kena ada juga hiburan.

“Yang tengok dan terhibur, saya ucapkan terima kasih. Yang tak suka, terima kasih juga,” ujarnya sewaktu dihubungi mStar.

 

Memang mudah tersangkut. Kadang-kadang lepas cuci muka, nak lap muka tersangkut benang tuala.

FARAH NADIAH SHAHARUDDIN

Jelas Farah, ia bukanlah video pertama malah dia sebelum ini aktif menghasilkan video menerusi aplikasi popular Musical.ly.

Tambahnya, dia gemar membuat video lip sync yang disifatkan sebagai hiburan santai untuk dirinya sahaja.

“Dulu buat video kat Musicall.ly, tapi sekarang dah tak ada sebab saya buat video biasa sahaja.

 

Posting Farah yang tular di Twitter.

“Tak nak main TikTok, banyak video gelek. Saya juga suka buat video travel,” katanya lagi.

Bercerita mengenai pendakap gigi yang dipakai sejak Februari tahun lalu, Farah mengaku sering berdepan dengan pelbagai masalah.

“Memang mudah tersangkut. Kadang-kadang lepas cuci muka, nak lap muka tersangkut benang tuala,” jelas pelajar bidang perakaunan yang berasal dari Senawang, Negeri Sembilan itu.

Video berkenaan dirakam pada Khamis lalu sewaktu dia sedang berada bersendirian di dalam kereta.

Posting video berkenaan turut menerima hampir 15,000 ulang kicau (Retweet) di Twitter.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jangan tarik kuat2 sis, tercabut braces tu nanti 😂 Kalau nak baca kisah dia ni, boleh swipe up IG Story/Highlight. #mstaronline #mstarMoi

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial) on

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! Khalifah Media

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

sumber: Mstar


Hantar Komen