Berhenti Bang – Pak Nil Gigih Tegur Ada Sesuatu Yg Tak Kena Dgn Bapa Bonceng Anak Buat Ramai Orang Tersentuh.

Nama Datuk Aznil Hj. Nawawi atau lebih mesra disapa Pak Nil bukanlah nama asing dalam dunia seni tanah air. Beliau mempunyai bakat yang besar dalam dunia pengacaraan sehingga menjadi pengacara nombor 1 Malaysia dan telah banyak melahirkan bakat-bakat baru.

Pak Nil sangat dikenali dengan sikap penyayang dan prihatin terhadap orang-orang di sekelilingnya terutama sekali kanak-kanak. Terbaru, Pak nil telah memuat naik satu video memaparkan dirinya menegur seorang ayah yang menunggang motosikal sambil membonceng anak dalam lingkungan usia 7 tahun sewaktu beliau dalam perjalanan ke suatu tempat.

“Abang berhenti..anak tidur..”

Semasa berselisih dengan 2 beranak ini, Pak Nil menyedari keadaan anak yang dibonceng seperti terlelap sambil mem@ut pinggang ayahnya. Oleh itu, Pak Nil bertindak untuk menarik perhatian ayah ini supaya berhentikan motosikal kerana risau akan keselamatan kanak-kanak tersebut.

Pak Nil sempat beri nasihat kepada para ibu bapa di luar sana supaya jangan ambil ringan perkara sebegini kerana malang tidak berbau. Beliau turut mendoakan agar si ayah diberi rezeki tambahan supaya mampu menyediakan kenderaan yang lebih selamat untuk anaknya itu.

Rata-rata netizen yang melihat video tersebut turut berasa terharu dengan sikap mulia dan keperihatinan Pak Nil yang sanggup berbuat demikian walaupun sudah terkenal. Menangis tengok video ni..semoga sikap prihatin Pak Nil dirahmat1. Mulia betul hati PakNil ni..sangat sensitif hal2 camni.

mildredfaisal– alhamdulillah pak nil baik hati May allah bless you

norma_mahmood– semoga pakcik n paknil di beri kan keberkatan dunia akhirat…amin

zack_yasok– Ya Allahhh…good job #paknil..mmg kng saya seriau tgk ayah2 yg boncengkan anak tp anak mengantuk..

sarahabdulraof– Dulu masa kecil arwh ayah cuma ada motorje. Nak kemana2 hanya tu Ia transport nya.. arwh ayah akan cubit kecik kalau saya x respond bila dia sembang. Dia tau saya tidur.

teukukiyui– Saya suka tgk paknil dri dlu. Saya knl paknil dri af1 hgga Ih skrg. Sosok paknil nie orgnya peduli tk kira yg knl atw tidak sbb paknil nie org nya mudah risau. Saya doakan paknil sehat selalu

iIa.fandi saya ada jumpa situasi mcm ni jgk semlm @aznilnawawihm …anak tuh mcm umur 3-4tahun… terus sy perlahankan kete, suh husband bukak tingkap nak gtau ayah dia yg anak dia tdo.. bru Iepas tuh, ayah dia terus pegang anak kuat2..haih, waktu tuh risaunya Iah rasa sbb ayah dia tak perasan si kecil tuh tdo…

gee_kamal78– bila en@aznilnawawihm sebut mcm ni.. Teringat ank saya dulu,mcm nilah tido dkat belakang pakcik dia..Masa tu pakcik dia excited amik ank sedara blk sekolah tadika, yelah masa tu ank sedara dia bru sorg je..Nasib Iah xde jadi apa2..Dr tarikh tu,terus saya xbenarkan pakcik dia amik..

popia_ro-|l_kak_j Alolo paknil….sy pun sebak tgok paknil sebak…mujur masih ada org yg prihatin mcm paknil…syg. paknil W kektiey_mobile_spa Bgenang air mata kita paknil. ni.. prihatin sgt.. tgk abe tu senyum je.. tgezut gamoknya paknil dlm keta kan..

yaniiikay– ng anta anak p sekolah naik keta. slalu nampak mcm ni kt area duke. risau betul tgk sbb anak no 2 pon p sekolah naik moto ngan babah dia. tp anak dok depan. sbb dia mmg eksaited naik moto. tp bile ada keta Iaju main cantasZ kesian dorang ni @aznilnawawihm.

mom_5_kids Terjaga budak tu tgk paknil .tu Iah kan….banyak dah dok perasan.wak moto.anak tidok kat belakang.saya dulu mcm tu Iah jugak.lani alhamdulillah.rezeki Ieh wak keta

comel1457 Mulia nye hati paknil

izamohdishak Alhamdulillah sekarang nikmat apa Iagi perlu di dustakan. Sy bahagia…’

muhammadhaqimimahyuddin Kasih dan sayang Allah Q “nikmat apa yg kau dustakan”

nilaariff Paknil. Hugs @ ii £1 E nadyamaya67 sy suka cara pak nil sgt perihatin

ekyn_zack @-aishah_nazari @nrlsh|y_ kita rasa susah ada Iagi yg susah dari kita..i’m cry}; Q)

izamohdishak Terima kasih buat pak nil yg sentiasa peka dgn keadaan org Iain. Bagus sikap Pak Nil yg xpernah mendongak ke langit walaupon sudah berada di puncak. Walaupun terkenal tetap merendah diri. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One happy customer #celebfest #raznil

A post shared by Datuk Aznil Hj Nawawi (@aznilnawawihm) on

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber  : IG aznilnawawihm


Hantar Komen