“Di Hari Setup Day Tu..Company Berkenaan Lari” – Stage berpusing pelamin Alha Alfa Problem ??

hal tentang pentas pusing ini turut dikongsi oleh Alha Alfa di Instagram milik beliau.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sebenarnya banyak kisah yg berlaku ketika persiapan pelamin #alhaalindreams dr @nasgreatidea_weddings .. macam2 dugaan tapi sy selalu percaya, jika suatu keinginan kite tu xdapat dipenuhi 100% tu,..maksudnya allah akan tarik n bawa kedepan dgn rezeki yg lebih lagi insha allah… stage berpusing yg kami tempah beberapa bulan sebelum majlis mampu menampung berat sebiji kereta,..tetapi di hari setup day tu..company berkenaan lari n melenyapkan diri…xpe awak boleh makan duit tu..sy halalkan..jadi, bagusnya abg @nasgreatidea_weddings dalam masa beberapa jam sebelum majlis beliau gigih cari n mencari sehingga berjumpa dgn engineer yg sanggup buatkan stage pusing tu last minit..tetapi xmampu menampung berat SAYA N ISTERI,.jadi perlukan bantuan manusia utk pusingkan..😂🙏🏻 sorry kalu kami berat..ahhaha..itulah namanya belum nak merasa majlis yg perfect..semoga allah perfectkan kehidupan kami selepas kawen..kes kek jatuh tu..pada plan asalnya di stage berpusing tu lah akan ditempatkan kek tu..so kawasan lebih luas n kukuh..tapi disebabkan berat sy n wife pun xleh nak pusing secara automatik..kami mengambil keputusan utk biarkan kek tu kat sudut tu..sbb mmg berat n takut nak angkat dah..yes kek tu bawah kek betul yg lain atas tu structure glass 😊 dalam video nampak sy n sahabat berlaga siku sbb nak hug..nampak seperti ditolak 😂 tapi impian kami kononnya nak hold supaya xjatuh kedepan..rupanya tumbang kebelakang..alhamdulillah roboh time tu..kalau roboh kedepan..jenuhlah kami nak pilih mana intan mana kaca..tiberrr💃🏻💃🏻💃🏻 ada yg kata tu tnda xberkatlah..tanda xpanjang jodohlah..xpelah doa2 kalian tu allah sahaja yg mendengarnya..sy syukur di uji dgn ujian yg ringan macamtu sedangkan org lain lebih teruk lagi..kalau secara positivenya,sy happy sbb setiap kali bercerita pasal wedding sy,sy akan teringat kek tumbang tu..😂😂 pada “owner” atau company yg buat kek tu jgn lah mntak ganti rugi pada @nasgreatidea_weddings , mari jumpa sy,..sy langsaikan sbb salah sy berenti n bergambar kt situ..😊 terima kasih atas semua team yg terlibat..cukup sempurna bg sy.. memory terindah hingga hujung nyawa..❤️

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on

Sebenarnya banyak kisah yg berlaku ketika persiapan pelamin #alhaalindreams dr @nasgreatidea_weddings .. macam2 dugaan tapi sy selalu percaya, jika suatu keinginan kite tu xdapat dipenuhi 100% tu,..maksudnya allah akan tarik n bawa kedepan dgn rezeki yg lebih lagi insha allah… stage berpusing yg kami tempah beberapa bulan sebelum majlis mampu menampung berat sebiji kereta,..tetapi di hari setup day tu..company berkenaan lari n melenyapkan diri…xpe awak boleh makan duit tu..sy halalkan..jadi, bagusnya abg @nasgreatidea_weddings dalam masa beberapa jam sebelum majlis beliau gigih cari n mencari sehingga berjumpa dgn engineer yg sanggup buatkan stage pusing tu last minit..tetapi xmampu menampung berat SAYA N ISTERI,.jadi perlukan bantuan manusia utk pusingkan..😂🙏🏻 sorry kalu kami berat..ahhaha..itulah namanya belum nak merasa majlis yg perfect..semoga allah perfectkan kehidupan kami selepas kawen..

Antara Komen Netizen :

Sini pun ada video yang kek jatuh tu, kalau ada yang belum tengok huhu

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

takpelah rezeki takat tu je..sy xmarah pun hehehe beratus kali depa mntak maaf walupun dalam perancangan nak pacak kek tu tgh2 rumah..hahah hbis berderai semuanya 😂😂 ape pun abg @nasgreatidea_weddings mmg superb kek tu..xpe kek boleh carik,..kenangan yg terjadi tu memory selamanya..sorry yg xdapat merasa kek tu..syukur xde org kat belakang kalau tak jenuh berjahit muka nanti 😂🙏🏻 kek ni punya berat maybe meja yg support tu pun dah menyerah diri dah tggu masa je bergegar skit paammmm!! habisss~ macam manusia jugak..emsem camne pun hati rapuh jugak..💃🏻💃🏻💃🏻😝😝😝🤪🤪😌 tq abg @nasgreatidea_weddings merialisasikan impian kek kaca sy..punya ramai org tolak sbb xnk amik risiko..now sy faham dah risikonya 😂🙏🏻🙏🏻..ape pun effort yg abg ambil utk buat kek sy tu sgt sy hargai..🙏🏻🙏🏻❤️ tqsm pada semua yg hadir semalam..sy dah isteri amat menghargai..mintak ampun mntak maaf jika ada kekurangan dari pihak kami..love u guys #alhaalindreams .

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

org ramai cakap “nape ada jambang?” xelok..nampak tua 😅 takpeee..sy saja nak nampak tua..nak gambar kan kat anje tu..kalau sy dah tua still nak bersama ag ke..nampak gaya die hug sy tu..macam ok la kan..die leh terima 💃🏻💃🏻💃🏻😝😝😝 saje la nk test tgk..🙈 . . THE WEDDING OF DATO’ ALHA ALFA & AZLIN ISMAIL | 6 OCTOBER 2019 ❤ MAJLIS PERSANDINGAN❤ Venue : DEWAN MINDEF LiveUpdate by : @firhalim.co potraiture: @blackpepperproduction Main SPONSOR : @alhaalfacosmetics Wedding Outfit : @cosryofficial Wedding Decoration : @nasgreatidea_weddings MUA : @syedfaizalsyednoh Wedding Cake : @nasgreatidea_weddings Emcee : @jihanmuse & @therealfafau Inai: @syazmoralee_henna Bunga tangan: @flowerfrenzie.weddings Official Photographed I by : @alongx Official Photographer II : @amirnaufalphotography Official Videographer : @alongx Magician @pandamagic2u performance : #7talents7songs @ainaabdul @syamel_official @idayuofficial @amymasturalerr @lizahanim79 @minyasmin #alhaalindreams #alhaalfa #alhaalfacosmetics #semusimmerindu

A post shared by www.alhaalfa.com (@alhaalfa) on

Pape pun min doakan supaya alha dan isteri kekal bahagia hingga ke syurga.. Aamiin

Sumber : Instagram

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber  : Siakapkeli.bbn


Hantar Komen