“Hent4kan Terlalu Kuat & Kereta Disereet Ke Jalan Sebelah Kiri…” Risteena Kem4langan, Ini Keaadan Terkini Risteena Sekeluarga

Pelakon Nur Risteena akui terkilan dengan keadaan ibunya, Che Bunga Salleh yang mengalami keceder4an selepas mereka sekeluarga terlibat dalam sebuah kem4langan pada Ahad lalu.

Menurut Risteena, ibunya akan menjalani pembed4han dalam masa terdekat selepas pergelangan t4ngannya pat4h. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Semoga ada hikmah di sebaliknya

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

“Terima kasih kepada semua saudara mara, kawan-kawan, followers, wartawan, yang tak henti-henti call, message, comment bertanya tentang keadaan saya dan keluarga.

“Saya minta maaf tak dapat balas satu persatu. Tapi saya baca setiap satu comment yang saya terima dan juga WhatsApp dan DM.

“Alhamdulillah keadaan semua okay cuma saya terkilan bila pergelangan mama saya patah dan akan menjalani oper4tion dalam masa terdekat.

“Keadaan ayah dan adik yang terhantuk kuat juga merisaukan saya, tapi Alhamdulillah tak ada yang serious.

“Keadaan saya Alhamdulillah okay. Cuma sedikit lebam kesan hent4kan yang kuat dan masih dalam tr4uma untuk drive buat masa sekarang,” tulisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Every girl deserves a guy who looks at her everyday like it’s the first time he saw her 😍

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

Dalam pada itu, Risteena turut berkongsi detik-detik cem4s yang dihadapi mereka sekeluarga.

“Kejadian berlaku akibat kereta yang tiba-tiba datang dari arah depan kereta saya dengan secara melintang.

“Tak sempat langsung nak brek sebab dari jarak yang dah terlalu dekat. Terpaksa berl4nggar.

“Hent4kan terlalu kuat. Hanya mampu minimumkan perl4nggaran. Walaupun kepala dah atas dashboard.

“Alhamdulillah berjaya mengawal stereng daripada masuk ke jalan sebelah yang melawan arus.

“Sehingga kereta disereet ke jalan sebelah kiri dan terhenti sendiri. Lepas kereta berhenti, saya make sure semua family saya turun dari kereta dulu dan duduk di tempat selamat.

“Masa tu rasa diri kuat bila tengok semua masih dalam keadaan sedar dan mampu berjalan sendiri.

“Lepas tu baru sedar tangan mama pat4h. Perasaan masa tu Allah je yang tahu. Tapi satu-satunya pilihan masa tu hanya untuk jadi kuat. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Day 1 🎬

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

“Tak ada pilihan lain. You never know how strong you are until being strong is the only choice you have,” kongsinya.

Tambah pelakon drama Playboy Itu Suami Aku ini, dia menyifatkan tr4gedi yang menimpa itu tidak akan dapat dilupakan.

“Satu pengalaman yang tak mungkin saya lupakan dalam hidup saya. Namun saya bersyukur pada Allah swt masih memelihara kami walaupun mengalami kem4langan yang agak teruk. 

“Terima kasih kepada semua yang sentiasa mendoakan, memberi moral support. Allah je dapat balas jasa semua. Hati-hati di jalan raya,” tulisnya lagi.

Ketika kemal4ngan terjadi di Jalan Tun Razak berhadapan Institut J4ntung Negara (IJN), kakak kepada aktres Ruhainies bersama kedua ibu bapanya serta seorang lagi adik mereka, Nul Aiman baru sahaja pulang daripada menyambut hari jadi bapanya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Terima kasih kepada semua saudara mara, kawan2, followers, wartawan, yang tak henti2 call, message, comment bertanya tentang keadaan saya dan keluarga. Saya minta maaf tak dapat balas satu persatu. Tapi saya baca setiap satu comment yang saya terima dan juga whatsapp dan DM. Alhamdulillah keadaan semua okay cuma saya terkilan bila pergelangan mama saya patah dan akan menjalani operation dalam masa terdekat Keadaan ayah dan adik yang terhantuk kuat juga merisaukan saya, tapi Alhamdulillah takde yang serious Keadaan saya Alhamdulillah okay. Cuma sedikit lebam kesan hentakan yang kuat dan masih dlm trauma untuk drive buat masa sekarang Kejadian berlaku akibat kereta yang tiba2 datang dari arah depan kereta saya dengan secara melintang. Tak sempat langsung nak brek sbb dari jarak yang dah terlalu dekat. Terpaksa berlanggar. Hentakan terlalu kuat. Hanya mampu minimum kan perlanggaran. Walaupun kepala dah atas dashboard. Alhamdulillah berjaya mengawal stereng daripada masuk ke jalan sebelah yang melawan arus. Sehingga kereta diseret ke jalan sebelah kiri dan terhenti sendiri. Lepas kereta berhenti, saya make sure semua family saya turun dari kereta dlu dan duduk di tempat selamat. Masa tu rasa diri kuat bila tengok semua masih dalam keadaan sedar dan mampu berjalan sendiri. Lepas tu baru sedar tangan mama patah. Perasaan masa tu Allah je yang tahu. Tapi satu2 nya pilihan masa tu hanya utk jadi kuat. Takde pilihan lain. You never know how strong you are until being strong is the only choice you have. Satu pengalaman yang tak mungkin saya lupakan dalam hidup saya. Namun saya bersyukur pada Allah swt masih memelihara kami walaupun mengalami kemalangan yang agak teruk. Terima kasih kepada semua yang sentiasa mendoakan, memberi moral support. Allah je dapat balas jasa semua. Hati-hati di jalan raya ❤️

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!! Limau Manis Press

 Sumber;Gempak


Hantar Komen