“Mak Kami Cina, Arw4h Atok Sedara India, Moy4ng British,” – Semuanya Serumpun, Berkongsi Bumi Allah, Pesan Ozlynn

Pelakon Ozlynn menyifatkan setiap individu mempunyai hak masing-masing sebagai rakyat Malaysia.

Kongsinya bersempena Hari Malaysia semalam, sebagai negara yang sudah mencapai kemerdekaan,sewajarnya mereka bertindak positif dan saling membimbing generasi ke arah lebih maju.

“Selamat hari Malaysia…WE ARE MALAYSIAN.. Yes betul dan paling tepat.. kdg ada yg dok kec4m bangsa lain sb depa dok pikiaq depa melayu.

“Kena ingat.. ramai kawin campoq la nih.. dlm dar4h anak2 kami .. ada dar4h british, dar4h cina, dar4h bugis, jawa, banjar dan ada sedara mara yg kawin india..

“So stop la berkira pasal bangsa nih.. patut sesama bantu membimbing generasi akan dtg utk bersatu padu.

“Hormat menghormati setiap ag4ma.. jgn dok ajar bebdk naik semangat memb3nci bangsa lain.. nasihat nih bkn saja utk MELAYU!! Tp utk bangsa lain jugak.

“Sebab rata2 followers kami ada je india cina mix blood, ag4ma lain2… kdg dok se”table” dgn org2 kan,” tulisnya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tema dia kat sekolah “ Hari malaysia” utk abg Ariq, Haziq n Chantiq.. tema utk abg Sodiq pulak yg cuti sekolah “ hari membuta” 😂.. semoga berjaya dunia dan akhirat anak2 ku.. walaupun memasing pagi tadi ada yg kena libas, kena pekik.. 🤣normal la kan.. dorg nih kalau cukup tido nya mmg xde masalah.. kalau x cukop haaa yg tu bermasalah.. sb tu selalu 9.30 mlm sume dh tdo.. bukan baru nak masok bilik tdo.. kalau terlambat saja alamatnya… rengek2 hentakkan kaki nak ke bilik air… bukan seperti hentakan kuddus kaki ismail yek.. kdg mereka lupa hentakkan lutut, siku, atau submission mak dia lebih hebat seiring ahli muay thai dan jua ahli ufc Khabib ataupun McGregor bila ingatan mak dia pra sedar tatkala amokan amarah meningkat di skala enam yek🤣🤣 so para suami harus berhati2 pada ketika ini.. 🤣🤣🤣 #SayaSayangAnak #SayaSayangSuami 🤣❤️😘💕😍

A post shared by Johan & Ozlynn (@jozlynnhanania) on

Dalam pada itu, ibu kepada lima orang anak ini akui mempunyai banyak ‘dar4h campuran’.

“Depa sembang dok kec4m2 m4ki cina.. kami pon terasa jugak sb mak kami cina, kdg lepas depa dok m4ki2 tu kami selit je.. uishhh sian mak aku.. dia cina tau.. berubah plak muka kau!!

“Pastu nak tarik balik kata2 tu dh terlambat.. sebab tu yg terbaik, kalau xde kata2 yg baik nk keluar dari mulut ko.. diam jek..

“Arw4h atok sedara kami india, Moy4ng kami british.. So xyah dok pertikaikan bangsa n ag4ma..

“Kita ttp satu rumpun..berkongsi bumi Allah.. lek lek je bhai.. yg buruuk adalah sikap manusia itu sendiri, bukan ag4ma atau bangsa.. jgn judgem3ntal sgt.. fikir positif, berbaik2 sesama manusia, demi keamanan negara, demi masa depan anak2 dan cucu cicit tercinta,” kongsinya lagi.

Malah, isteri kepada pelawak Johan menasihati agar individu saling menghormati antara satu sama lain.

“Paling utama saling hormat menghormati.. nih bkn mar4h tau.. nasihat.. ikut hampa la.. nak dgr atau x.. HAPPY MALAYSIA DAY TO ALL MALAYSIANS.. #familyhanania❤u,” akhirinya.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Selamat hari Malaysia.. WE ARE MALAYSIAN.. Yes betul dan paling tepat.. kdg ada yg dok kecam bangsa lain sb depa dok pikiaq depa melayu.. kena ingat.. ramai kawin campoq la nih.. dlm darah anak2 kami .. ada darah british, darah cina, darah bugis, jawa, banjar dan ada sedara mara yg kawin india.. so stop la berkira pasal bangsa nih.. patut sesama bantu membimbing generasi akan dtg utk bersatu padu.. hormat menghormati setiap agama.. jgn dok ajar bebdk naik semangat membenci bangsa lain.. nasihat nih bkn saja utk MELAYU!! Tp utk bangsa lain jugak.. sb rata2 followers kami ada je india cina mix blood, agama lain2… kdg dok se”table” dgn org2 kan.. depa sembang dok kecam2 maki cina.. kami pon terasa jugak sb mak kami cina, kdg lepas depa dok maki2 tu kami selit je.. uishhh sian mak aku.. dia cina tau.. berubah plak muka kau!! Pastu nak tarik balik kata2 tu dh terlambat.. sebab tu yg terbaik, kalau xde kata2 yg baik nk keluar dari mulut ko.. diam jek.. Arwah atok sedara kami india, Moyang kami british.. So xyah dok pertikaikan bangsa n agama.. kita ttp satu rumpun..berkongsi bumi Allah.. lek lek je bhai.. yg buruk adalah sikap manusia itu sendiri, bukan agama atau bangsa.. jgn judgemental sgt.. fikir positif, berbaik2 sesama manusia, demi keamanan negara, demi masa depan anak2 dan cucu cicit tercinta.. paling utama saling hormat menghormati.. nih bkn marah tau.. nasihat.. ikut hampa la.. nak dgr atau x.. HAPPY MALAYSIA DAY TO ALL MALAYSIANS.. #familyhanania❤️u

A post shared by Johan & Ozlynn (@jozlynnhanania) on

Menerusi ruangan komen,rata-rata telah memberikan komen pelbagai.

Foto:Instagram Ozlynn

Sumber : Media Hiburan


Hantar Komen