Nampak Macam Remaja Di Usia 51 Tahun, Wanita Ini Amalkan 3 ‘Susvk’ Pasti Menjadi

Angka 51 itu langsung tidak mencerminkan wajah Puspa Dewi, seorang ibu separuh abad yang kelihatan seperti gadis remaja. Orangnya nampak muda betul!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Friday… Kalau yg ini adalah Mama Hadi yg sekarang #MamaHadi52 tahun hehehe…bukan #OmaHadi88 tahun seperti yg aku post di Instagramku sebelumnya dan yg Videonya baru semalam aku upload/publish di Youtube Channel Mama Hadi, lucu banget kan video di youtube nya? Sudah Subscribe dan Nonton Videonya apa belum ?😂😂😂 . #MamaHadi #MamaHadi52 #52yearsold #foreveryoung #ageisjustanumber #zumba #zumbadance #zumbafitness #healthylife #healthylifestyle #makintuamakinbahagia

A post shared by Puspa Dewi (@puspadewihc) on

Pada awal tahun ini anak lelakinya, Dennis Hadi merupakan seorang fitness & nutrition experts telah berkahwin dan apabila digandingkan bersama Puspa Dewi dan menantunya umpama sebaya.

Sering dilihat tersenyum manis, ibu kepada Dennis Hadi dan Daniel Hadi itu sebenarnya merupakan seorang pegawai bank yang disegani di Bank Danamon Indonesia. Beliau juga kerap membantu menjalankan perniagaan katering anak sulungnya iaitu HadiKitchen Healthy Catering.

Apabila menyelongkar gaya hidup Puspa Dewi, ternyata ada 3 amalan yang selalu dibuat oleh wanita beranak dua yang mesra disapa sebagai Mama Hadi ini.

(1) Aktif berzumba dan bersenamrobik. Tengoklah, lincah gerakannya!

(2) Mengamalkan pemakanan sihat dan melebihkan sayur-sayuran. Setiap kali tibanya waktu makan tengah hari, pek makanan Puspa Dewi akan dihantar sendiri oleh anaknya dari HadiKitchen Healthy Catering. Sedap dan berkhasiat!

(3) Sentiasa menjaga penampilan diri, gayanya persis anak remaja.

Selain gaya hidup aktif dan sihat, Puspa Dewi juga selalu dikelilingi ahli keluarga serta rakan-rakan yang positif. Beliau sentiasa positif dan berusaha menjauhi tekanan dengan melancong ke pelbagai tempat.

Nah, mungkin banyak ‘amalan’ wanita ini yang boleh kita amalkan dari sekarang. Maklumlah, siapa nak nampak berusia kan? Dengarnya Puspa Dewi ni juga adalah ibu saudara selebriti terkenal iaitu Sandra Dewi.

Sumber: Instagram @puspadewihc

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber  : Nona


Hantar Komen