Rupanya Pelakon Ini Yang Disembunyi Oleh Joy Revfa.. Ini Pengakuan Fahmy Reza Sendiri

Pelakon Fahmy Reza mengakui dirinya sedang dalam proses menyelami hati budi usahawan kosmetik popular, Joy Revfa.

Fahmy atau nama sebenarnya, Sheikh Zulfahmy Reza Sh Ab Ghani, 29, mendedahkan dirinya sudah lama mengenali Joy atau nama sebenarnya Siti Arifah Mphd Amin, 32.

“Sebenarnya, saya memang sudah lama mengenali Joy kerana kami sekampung. Saya dan Joy berasal dari Kuantan, Pahang.

“Tapi, kami baru sahaja rapat baru-baru ini. Saya senang berkawan dengan Joy dan selesa berdampingan bersamanya.

“Seandainya kami ditakdirkan berjodoh, saya tak akan menolaknya dan menerima ketentuan itu dengan berlapang dada,” kata Fahmy.

Pelakon drama bersiri Dia Semanis Honey ini ditemui di majlis tayangan perdana filem Kingdom di MmCineplex, Damansara malam tadi.

Mahu mengelak daripada terus berbicara berkenaan isu peribadi, Fahmy mahu dikenali dengan kerjayanya sebagai seorang aktor.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sedikit nasihat joy nak bagi pada stokis2 MERVE atau stokis2 produk2 lain.. . . Selepas kita bertungkus-lumus berniaga online atau offline, apa pula ganjaran untuk diri sendiri..? . . Dah letih2 kita bertungkus lumus melayan order customer, nak laa jugak beli brg2 yg kita mengidam kan..? Mcm joy dulu mengidam beli helicopter ni😋ada yg nk beli handphone baru, travel atau kehendak2 yg lain2.. . . Jadi formula nya mcm ni : . Ambil lah GAJI UNTUK DIRI SENDIRI (40%) dari current account (account bank berniaga) . Duit bisnes cuolls tu bukan 100% hakmilik cuolls ok.. (walaupun mcm2 kita nak shopping 😭) sabar kuatkan iman..! Seeloknya bagi gaji pada diri sendiri setiap hujung bulan atau awal bulan.. . Macam mana nak kira gaji kita? Yang ni joy bagi contoh je la ya.. Ambil 40% sahaja dari baki yang tinggal. . Contoh : =Total Jualan (RM20,000) – Duit Keluar (RM15,000) = RM5000 / 40% = RM2,000 (Gaji Anda) . Transfer lah gaji cuolls tu dari CURRENT Account (acc bank bisnes yg customer duk transfer tu) . Dari Current Account, bayar gaji korang RM2,000 tadi ke SAVING Account setiap hujung/awal bulan. . Jika konsisten bagi gaji pada diri sendiri setiap bulan mcm ni : . -Boleh create slip gaji. . -Anda ada slip gaji + pendapatan dari berniaga.. . Faham kan..? . . Gaji inilah yang cuolls boleh guna -Bagi pd mak ayah -Bagi isteri/anak2 -Bayar ptptn -Bayar bil-bil -Kereta dan sebagainya. . Kalau tak cukup, usaha cari lebih jualan bulan depan.. . So, Selepas tolak tepi 60%, lagi 40% dari baki jualan itu bagaimana pula pengiraannya? . BAKI JUALAN (60%) . SIMPAN laaa cuollsss.. . Kenapa tak boleh habiskan? . Sebab nanti senang kalau cuolls nak tambah modal untuk ambik stok produk dari MERVE atau nak ambik lebih banyak stok utk pelanggan2 setia tu. . Kekadang ni lah masalah stokis2 yg selalu takde modal nk restock barang… 🤦🏻‍♀️ Produk2 sekelip mata je laku terjual, tapi kita sendiri tak displin kan diri agihkan duit modal & dengan duit untung… 🥺 so takde laaa selalu sesak je order semakin byk tapi stock takde dlm simpanan sbb tak cukup duit nak restock dari HQ.. huwaaaa 😭 . Ok skrg dah tahu kan..? Next coaching joy, tgk dlm group kita tu.. 💋 respond 🤨 . #coachingwithjoyrevfa

Siaran dikongsi oleh Founder of MERVE Cosmetics (@joyrevfa) pada

“Saya enggan memberi komen lanjut, bimbang berlebih-lebih kerana kami dalam proses mengenali hati budi masing-masing.

“Buat masa ini, senang untuk saya katakan kami rapat dan sedang berkenalan.

“Lagipun, saya mahu dikenali dengan bakat lakonan berbanding hubungan peribadi dan mahu mengukuhkan nama dalam industri hiburan.

“Insya-Allah, jika kami mahu bergerak ke satu fasa yang lebih serius, perkara yang baik akan kami hebahkan,” katanya.

Baru-baru ini, nama Fahmy terkait dengan usahawan kosmetik popular itu selepas Joy sering berkongsi foto bersama seorang jejaka misteri.

Biarpun wajah jejaka itu ditutup dan dikaburkan oleh Joy, ramai yang meneka jejaka yang dimaksudkan ialah Fahmy.

Sebelum ini, nama Joy menjadi sebutan berikuatan kontr0versi perkahwinannya dengan penyanyi Hafiz Hamidun.

Joy pernah berkahwin dengan Hafiz pada 1 Mei 2017 dan mereka disahkan bercerai talak satu pada 25 Oktober 2017.

Joy pernah berkahwin sebelum ini dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki bernama Arryan Firdaus yang kini berusia lima tahun.

 
 
 
 
 
Lihat siaran ini di Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Alhamdulillah smlm Joy dapat jemputan Press Conference dari Pusat Tahfiz Darus Syabab, Kepong & Pencil Pictures Sdn Bhd @ayuputeh bagi membersihkan kembali nama pusat tahfiz ini dari FITNAH di atas tuduhan “pengetua tahfiz telah meliwat 9 org pelajar” yg mana semua itu adalah fitnah semata2. Syukur, kes ini telah pun selesai di mahkamah dan ustaz yg dituduh itu sudah pun di bebaskan, tahfiz pun sudah dapat di buka semula.. setakat ini pelajar ada lebih 50 orang sana. Ada anak yatim dan ada juga orang susah.. Semlm joy & rakan2 celebrity lain hadir utk sama2 memberi sokongan utk Pusat Tahfiz ini. . Jadi joy mohon masyarakat kt luar sana dapat membantu utk membersihkan kembali nama baik Pusat Tahfiz Darus Syabab, kepong ini supaya dapat membantu pelajar2 ini semua terus menimba ilmu disini.. amin 🤲🏻 . . #fairytalequeen #milliondollarbabe #successtory #mervecosmetic #joyrevfa #mervecosmetics #moneymagnet #cashflowqueen #successstory #aurevfa #fairytearspotion #wonderpowder #MERVEyourcrush #MERVEskincare #syukur #MERVEtheunicorncollection #mervenews #mervequeen #mervegroup #mervetestimony #warriorqueen #fairytaleprincess #powerofsyukur #cantikbukanlagifantasi #MERVElovers #truelove #alhamdulillah #mervemillionairegroup #fairytale . . . www.mervecosmetics.com.my

Siaran dikongsi oleh Founder of MERVE Cosmetics (@joyrevfa) pada

 

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Like Page Kami Juga Di Facebook 

Sumber : Gempak


Hantar Komen