“Satu Malaysia kena tipv!” – Vir4l Video Makhluk Nyanyi Atas Pokok Rupanya Bukan Hantu

Bagi korang yang up-to-date dengan isu-isu viral ni, mesti korang ada tertengok satu video baru-baru ni yang menunjukkan satu ‘makhluk’ dilihat berdiri di puncak rimbunan pokok sambil melakukan aksl pelik. Macam menyanyi pun ada gak! 

“Manusia ke? Tapi berdiri pun macam hujung-hujung sangat macam tak mungkin ataupun jin?” 

Sekilas pandang, ramai yang curiga makhluk ni manusia ke, bunian ke atau hantu ke… macam-macamlah bermain di dalam fikiran. Siap ada yang cakap, kejadian ini berlaku di Gunung Ledang dan netizen rata-rata naik bulu roma bila melihatnya.

Aiii min dengar sound video ni pun rasa seram! 

Sumber: Twitter

“Ternyata korang satu dunia kena tipv, video asal dari negara India” 

Dalam kecoh macam-macam cerita keluar, siap ada yang kaitkan dengan Puteri Gunung Ledang… rupanya menerusi perkongsian di Facebook Geng Viral Melaka, video tersebut berasal dari negara India.

Malah lebih melucukan, video tersebut tak ada kena mengena langsung dengan perkara mistik pun. Ia video berkaitan seorang wanita yang hanya nak tunjuk kebolehannya menari atas pokok. Aduiiii!

Sumber: Facebook

Nah tengok video penuh kat sini:

“Han4t betol kena kencing… kata puteri gunung ledang konon” 

Rata-rata netizen memang rasa tertlpu habis lah, siap ada yang tengok berkali-kali sebab nak pastikan sama ada ‘makhluk’ terbabit bunian atau makhluk halus lain. Haih sabar jelah ye, kita semua kena troll ramai-ramai. 

Sumber: Facebook

Haih sebab tu lah berkali-kali min ingatkan korang, jangan sebar video kalau tak tau kesahihannya. Aduh kesian semua kena tipu beramai-ramai. 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Lobak Merah


Hantar Komen