“Takkan tak boleh masak kat rumah sendiri?” – Penduduk ‘CompIain’ Sebab Terbau Jiran Masak Mee Segera

Bila hidup berjiran ni kena lah bertolak ansur, memang rumah tu ruangan peribadi kita dan boleh buat apa sahaja, tapi janganlah sampai meng4nggu jiran sebelah. Cuma, dalam banyak-banyak ke.s complain daripada jiran, ke.s ini lah ke.s yang paling pelik sekali.

Selalunya bila kita terbau jiran masak, mesti kita akan rasa macam satu nikmat kan? Tapi tak tahu lah pula ada yang anggap itu satu g4ngguan sampai kena complain.

Agak kelakar kami terima notis ni sebab dia tu jarang ada kat rumah sejak kebelakangan ni, bahkan kami bukannya masak menu berat pun cuma maggie dengan telur h4ncur je”

Ada satu kawasan perumahan di Singapura ni tak pasal-pasal dapat notis daripada pihak management dekat apartment yang dia tinggal yang ada orang complain sebab dia memasak.

Menurut WORLD OF BUZZ, wanita yang merupakan tuan empunya rumah yang masak tu kena jumpa dengan pihak pengurusan untuk jelaskan lsu ni. Alamak! Oklah kalau masak rendang yang bau kuat tu boleh diterima pakai lah tapi mee segera je pun!

Wanita tersebut ada kongsikan gambar notis tu dekat media sosial dan pelik kerana tidak dibenarkan memasak.

“Biar betul Lembaga Perumahan & Pembangunan?? Kami tak dibenarkan masak kat rumah sendiri??? Habistu sebab apa kami ada rumah kalau tak boleh masak???Seriuslah???Kami tak buat masakan berat pun, tambahan pula kami jarang masak jadi apa masalahnya?? Takkanlah tak boleh masak kat rumah sendiri??”

Tapi, menerusi kenyataan daripada The Independent Singapore, orang yang buat laporan tu complain bukan pasal masak mee segera tapi pasal bau masakan daripada perniagaan katering daripada tuam empunya rumah tu.

Wanita tersebut bagaimanapun mengaku yang dia ada menjalankan perniagaan katering tapi dia bukan masak dekat dalam apartment dia bahkan dia ada lesen perniagaan.

Hurm, tak tahu lah macam mana, harap, hal-hala rukun tetangga ni seeloknya dapat dil4ngsaikan secara bersemuka.

 

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Lobak Merah


Hantar Komen